Okusni mesni recepti

Nazaj na seznam receptov

Goveja juha

Sestavine:

  • 500 g govejega mesa za juho (npr. goveja prsa ali goveji rep)
  • 1 velika čebula, narezana na rezine
  • 2 korenčka, narezana na kolobarje
  • 2 stebli zelene, narezana na kolobarje
  • 2 lista lovorja
  • 4-5 zrn črnega popra
  • 1 žlica soli (ali po okusu)
  • 2 litra vode

Postopek:

V velikem loncu segrejte malo olja in na njem prepražite goveje meso, dokler ne dobi lepe zapečene barve na vseh straneh. Dodajte narezano čebulo in pražite, dokler se ne zmehča in postane prosojna. V lonec dodajte korenje, zeleno, lovorjeve liste, črni poper in sol. Prelijte z vodo, tako da popolnoma pokrijete meso in zelenjavo. Juho zavrite, nato pa zmanjšajte na nizko temperaturo, pokrijte lonec s pokrovom in pustite, da se juha počasi kuha približno 2-3 ure, dokler se meso ne zmehča in okusi ne povežejo. Med kuhanjem se bo na vrhu juhe pojavila pena in maščoba. Občasno odstranite peno in maščobo s pomočjo žlice ali cedila, da dobite čisto juho. Ko je meso mehko, ga vzemite iz juhe in narežite na majhne koščke. Vrnite meso nazaj v juho in preverite okus. Po potrebi dodajte sol ali začimbe po svojem okusu. Juho precedite skozi fino cedilo, da odstranite zelenjavo, meso in začimbe. Postrezite vročo govejo juho in okrasite po želji s svežimi zelišči, kot je peteršilj.

Ta okusna goveja juha bo zagotovo ogrela vaše telo in srce. Uživajte v njenem bogatem okusu in hranljivih sestavinah!


Na seznam receptov