Okusni mesni recepti

Nazaj na seznam receptov

Goveji golaž z rdečim vinom

Sestavine:

  • 500 g govejega mesa za golaž, narezanega na kose
  • 2 žlici olja
  • 1 čebula, narezana na rezine
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 2 žlici moke
  • 2 žlici paradižnikove paste
  • 2 skodelici goveje juhe
  • 1 skodelica rdečega vina
  • 2 lista lovorja
  • 1 žlica sladke paprike
  • 1/2 žličke mlete kumine
  • Sol in poper po okusu
  • Peteršilj za dekoracijo

Postopek:

V večji posodi segrejte olje in na njem prepražite čebulo in česen, da postaneta mehka in prosojna. Dodajte goveje meso v posodo in ga pražite, da se lepo zapeče na vseh straneh. Potresite meso z moko in ga dobro premešajte, da se obloži s plastjo moke. V posodo dodajte paradižnikovo pasto in jo pražite skupaj z mesom nekaj minut. Nato dodajte govejo juho, rdeče vino, lovorjeva lista, sladko papriko in mleto kumino. Dobro premešajte. Zmanjšajte temperaturo in pustite, da se golaž duši na nizkem ognju približno 1,5 do 2 uri, dokler se meso ne zmehča in omaka postane gosta in okusna. Po potrebi dodajte sol in poper po okusu. Ko je golaž pripravljen, ga postrezite v globokih krožnikih, posujte s svežim peteršiljem in ga lahko postrežete s pire krompirjem, testeninami ali polento. 

Ta golaž bo s svojim bogatim okusom in sočnostjo navdušil vaše brbončice. Uživajte v kuhanju in dober tek!


Na seznam receptov