Kako izbrati pravo meso?

Pri izbiri pravega mesa vam lahko pomagajo naši mesarji ali prodajalci. Če se tega lotevate sami, je pomembno upoštevati več dejavnikov. Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali izbrati kakovostno meso:

  1. Preverite barvo mesa: Sveže meso ima rožnato barvo. Izogibajte se mesu s temnimi madeži, saj to kaže na manjšo svežino. Pomembno je vedeti, da se barva mesa lahko razlikuje med vrstami mesa.
  2. Preverite svežino mesa: Sveže meso ima čvrsto teksturo in ni lepljivo na dotik. Preizkusite čvrstost mesa tako, da nanj rahlo pritisnete. Meso naj ne oddaja neprijetnega vonja, saj to zagotavlja svežino.
  3. Iščite meso z dobro marmoracijo: marmoracija se nanaša na maščobne žilice v mesu. Meso z dobro marmoracijo je bolj sočno in okusno. Poiščite meso s tanjšimi prožnimi žilicami maščobe, ki so enakomerno razporejene po mesu.

S temi nasveti boste lahko izbrali kakovostno in sveže meso, ki bo ustrezalo vašim željam in potrebam. Ne pozabite tudi upoštevati svojih osebnih preferenc in okusa pri izbiri mesa.


Na seznam kulinaričnih navdihov